Woonbos Bergeijk

Aan de noordkant van Bergeijk is de uitbreiding van het Woonbos gerealiseerd met 10 riante bosvilla’s. De woningen staan garant voor een ultiem gevoel van vrijheid. Ze hebben een luxe uitstraling, sluiten naadloos aan bij de woonomgeving en passen perfect bij de grootte en ligging van de kavels.

De kavels worden omringd door een (gemeentelijk) bosgebied. Nieuwe Wildernis heeft het project ontwikkeld, waarbij de woonwensen van de toekomstige bewoners leidend waren.

Woonwensen bepalen het ontwerp

Hoe iemand wil wonen staat centraal bij de ontwerpen van Nieuwe Wildernis. De woonwensen verwerkt architect Van der Sande tot een verrassend en passend ontwerp.

Er zijn twee conceptontwerpen gemaakt voor de beschikbare kavels: Lage Berkt en Hoge Berkt.

Lage Berkt

De Lage Berkt is een woonconcept van één woonlaag. De basis van de woning is een rechthoek van 6×20 meter met daarin een slaapkamer, badkamer, keuken en royale living. Uitbreiding was mogelijk, bijvoorbeeld voor een extra slaapkamer, werkkamer of een overdekt terras. Ook was een extra woonlaag mogelijk. De architect paste het conceptontwerp aan de persoonlijke woonwensen aan.

Hoge Berkt

Bij de Hoge Berkt heeft de woning een tweede woonlaag op het gehele oppervlak. Dit type is uitermate geschikt voor een grote leefruimte op de begane grond en privacy biedende slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping. De indeling was flexibel en afhankelijk van hoe de bewoner zijn dag wil doorbrengen.

Gesplitste kavels die visueel en architectonisch een eenheid vormen

Binnen beide concepten waren veel combinaties denkbaar. De prijzen waren afhankelijk van de grootte van de kavel en de keuzes die men binnen het bestaande concept maakte. De van oorsprong zéér grote kavels zijn gesplitst op voorwaarde dat de bebouwing visueel en architectonisch een eenheid vormde.

Geïnteresseerd in de kleinschalige projecten die Nieuwe Wildernis heeft gerealiseerd? Neem contact met ons op dan vertellen we je er graag meer over.

Wonen in Bergeijk

Bergeijk ligt midden in de Brabantse Kempen, een gebied dat geliefd is door de prachtige uitgestrekte natuur, bossen en water. Gevoel voor design kun je gemakkelijk terugvinden in Bergeijk. Gerrit Rietveld en landschapsarchitecte Mien Ruys hebben hun erfgoed hier achtergelaten.

Het dorp heeft een gevarieerd winkelaanbod, een aantal horecagelegenheden, klein theater en een VVV-kantoor. In een half uur ben je met de auto in Eindhoven, het centrum van de innovatieve technologieregio Brainport. Ook België met steden als Turnhout en Antwerpen is snel te bereiken.

Wilt u nog andere projecten bekijken?