Eigen inbreng

Geen vooraf vastomlijnde plannen, maar ideeën en schetsen die in samenspraak leiden tot projecten waar iedereen gelukkig van wordt. Bij Nieuwe Wildernis praat en denk je mee.

 Toekomstige bewoners samen met andere belanghebbenden. Ieders inbreng telt en weegt mee. Zo realiseren we samen plannen met draagvlak, die aansluiten op de woonwensen en passen in de omgeving.

Woonwensen

Jouw vraag staat centraal. Hoe leef je? Hoe wil jij wonen? Wat is voor jou belangrijk? Welke ruimtes gebruik jij het meest? Door elkaar te leren kennen, krijgt het ontwerp van jouw woning stap voor stap vorm. Jouw leefwijze bepaalt de maatvoering van het huis en van de afzonderlijke leefruimtes. Een hobby-kok wil een praktische keuken, een thuiswerker een goed kantoor en een senior met een lichte beperking woont graag gelijkvloers.

De woonwensen van de bewoners binnen een project kunnen leiden tot gemeenschappelijke voorzieningen. Een tuin, een werkplaats of een ruimte om samen te koken of te recreëren. We ontdekken met elkaar wat de behoeften zijn en hoe we hieraan kunnen tegemoetkomen.

Architectuur als basis van het proces

Door de architectuur als uitgangspunt te nemen, realiseren we kwalitatief hoogstaande projecten die aan alle wensen tegemoetkomen. Van bewoners, gemeenten of eigenaren van grond of bestaand vastgoed. Geen doorgerekende verdienmodellen die ten kosten gaan van het ontwerp. Maar projectontwikkeling gericht op het realiseren van mooie en kwalitatief goed ontworpen woningen die aansluiten op de woonwensen en passen in de omgeving.

Nieuwe Wildernis gelooft in een goed ontwerp. Als architect maken we het ontwerp en werken we het uit tot een concreet bouwplan. Hiermee garanderen we de kwaliteit van de afzonderlijke woningen en van het project als geheel. We blijven bij de bouw betrokken tot de woningen zijn opgeleverd. Nieuwe Wildernis begeleidt het proces van begin tot eind.

Slimme combinaties

Nieuwe Wildernis is in staat om uiteenlopende wensen binnen één project te realiseren. Zo restaureert het in Borkel en Schaft het molenhuis. Een kostbare aangelegenheid die mogelijk is door de realisatie van woningen voor starters en senioren in de tuin rondom de molen.

Er komen kleine en betaalbare woningen waar in dit dorp veel vraag naar is en een gemeenschappelijke voorziening waar de stichting van de molen en omwonenden gebruik van kunnen maken. Meer lezen

Sociale woningbouw

Nieuwe Wildernis vindt het belangrijk dat er ook betaalbare woningen zijn voor eenpersoonshuishoudens of mensen met een lager of gemiddeld inkomen. Door onze uitgekiende projectontwikkeling zijn we in staat om goedkopere woningen te realiseren die aansluiten op de woonwensen van de toekomstige bewoners.

In Bladel zijn ontwerpen uitgewerkt voor alleenwonende jongeren die minder te besteden hebben. Meer lezen